tiistai 27. marraskuuta 2018

Juventus StadiumJuventus Stadium sijaitsee Torinossa, joukkueen kotikaupungissa. Stadium avattiin 8. syyskuuta 2011. Ensimmäinen ottelu pelattiin kolme päivää myöhemmin Juventuksen ja Parman välillä. Se oli Serie A-ottelu, jonka Juventus voitti 4-1.

Stadiumin yhteydessä on ostosalue ja museo, joka valmistui 16. toukokuuta 2012 ja avattiin yleisölle seuraavana päivänä. Joka päivä järjestetään 70 minuutin kierros. Sen yhteydessä esitellään pelaajien pukukopit, museo sekä kenttä.

Pitkän bussimatkan jälkeen kävelimme paahtavassa auringossa Juventus Stadiumin museoon. Museossa jokainen sai sitten kiertaa omaan tahtiinsa. Ensimmäisenä kierroksella tuli vastaan käytävä jossa kerrottin Juventuksesta, käytävän varrella oli huone täynnä pokaaleja, taustalla pyöri videoita parhaista maaleista ja otteluiden voitoista jatkuvalla syötöllä. Isommassa huoneessa oli paljon seinille ripustettuja pelipaitoja eri vuosilta. Jalkapallo todella on Italialaisille sydämenasia, eräskin äiti ottamassa kuvaa noin kolme ja viisi -vuotiaista pojistaan poseeraamassa mustavalkoisissa pelipaidoissa jonkun juventuslaisen pelipaidan edessä. Museossa oli kaikkea juventuskamaa maan ja taivaan väliltä mutta lempikohtani taisi olla kierroksen lopussa oleva pyöreä huone jonka lattia oli tekonurmea ja seinille heijastettiin videota juventuksen peleistä, lattialla istuessa tuntui melkein kuin olisi istunut kentällä, jonne by the way emme päässeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti